söndag 28 februari 2010

Den gömda skatten

Den här texten fick jag mailad till mig av en god vän. Tror att det finns fler än jag som behöver höra det här just nu...
...........................................................

Människan är en åker. I denna åker finns en gömd skatt (Matt 13:44). Djupast i ditt inre bär du på en ofattbar rikedom, du bär på gudomligt liv. Innan du når fram till skatten måste du arbeta igenom många skikt där du konfronteras med en mängd olika saker som kan tyckas vara något helt annat än den skatt du söker. Kanske blir du förvånad att så mycket oreda och orenhet finns inom dig.

Då är det viktigt att du förstår vad det är du söker, så att du inte stannar upp eller förlorar modet inför allt du stöter på. Du söker efter ditt ljus, men du kan inte undgå att även möta ditt mörker. Det är just genom att du låter något av ljuset komma in i dig som du blir medveten om ditt mörker.

När du på allvar strävar efter att vara god och kärleksfull, då kommer det att avslöjas hur mycket ondska och kärlekslöshet som finns i dig. Ju mer du kämpar för att vara sann, desto mer visar sig din "osanning".

Du behöver inte inrikta dig på att söka dina fel. Om du söker Gud av hela ditt hjärta, visar sig felen av sig själva. Då gäller det att inte att inte blunda för dem, utan tvärtom se dem i allt deras elände.

Det är inte särskilt uppmuntrande att bli ställd inför all den orenhet vi bär inom oss. Det kan vara förkrossande. Det är denna förkrosselse som är vägen fram till skatten. Men fastna inte i ditt elände, fäst i stället blicken på Gud. Det är Han själv som är din skatt.

Inga kommentarer: