söndag 18 september 2011

Se och bekräfta

Häromdagen gick det en dokumentär på tv4. Den handlar om en kvinna som utgav sig för att ha varit i ett av tornen den 11 september 2001. Hon överlevde, men hennes fästman som befann sig i det andra tornet omkom.

Men efterhand ändrar hon sin historia. Hon lade till händelser och personer som hon menade att hon hade träffat och det gjorde att många började ifrågasätta det som hon hade varit med om. Det visar sig att inget av det hon säger stämmer. Hon var inte ens i USA när attacken hände. Hon har hittat på hela historien för att få uppmärksamhet.

Den här historien gör mig både arg, upprörd och ledsen. Arg och upprörd över hur man kan hitta på det här. Hur hon med gott samvete kunde möta anhöriga, överlevande och politiker och veta innerst inne att allt är en lögn. Samtidigt är det så tragiskt och jag tycker synd om henne. Att hon kände att hon behövde göra en sådan sak för att få uppmärksamhet. För att få bekräftelse.

Jag skulle önska att vi kunde se varandra. Bekräfta varandra. För om vi gör det med människorna i vår närhet, kanske det här inte skulle behöva hända.

1 kommentar:

messan sa...

Kikar in och önskar dig en underbar vecka!
kramar till fin du <3