onsdag 3 december 2008

Våga vägra vara låst

Låt inte det förflutna hindra dig från att leva i nuet eller att se framåt. Vägra acceptera att det som har hänt håller dig fast - för det är inte rätt. För du har rätt att leva ett liv som är fyllt av liv. Och att kunna göra det innebär att du måste släppa vissa saker. Du behöver ta ett beslut att se framåt och inte låta det som har varit låsa fast dig.

Ett beslut att se framåt har en helande kraft, för tiden har inte kraft att hålla dig tillbaka. Du lever i nuet och varje dag tar du beslut om hur du ska leva ditt liv den dagen och hur du ska hantera det som har varit.

Men att ändra hur man ser på sitt liv, att ändra sitt tänkande kan vara läskigt. Man har blivit så van vid hur man tänker att förändringen känns jättejobbig. Men det är inte ett alternativ att leva kvar i något som gör att livet låser sig.

Om framtiden skrämmer dig, ta ett ögonblick i taget. Du kan inte göra annat. Tänk inte att du ska förändra hela livet eller att du ska klara av att tänka helt rätt i en månad. Det blir lite för stort för dig. Ta ner det till mindre intervaller. Ta en dag i taget och om det känns mycket, ta en timme, eller varför inte en minut i taget. Bestäm dig för att klara av att tänka om under den kommande minuten.

För det kommer att vara värt det.

Inga kommentarer: