lördag 27 december 2008

Rätt plats?

Hur många gånger och hur länge ska man egentligen tvivla på sig själv och sin egen förmåga? Kommer det alltid vara så eller kommer man någon gång att känna att man vet vad man gör och kan känna trygghet i det?

Samhället som är nu är så fixerat vid att man ska söka sina drömmar, man ska utveckla sig själv och inte vara beroende av någon. Man ska följa sitt hjärtas röst och göra det som man vill. Men om man är osäker på det då? Om man inte är helt hundra på att det man gör är det rätta - vad ska man göra då? Ska man fortsätta göra det man gör? Ska man byta jobb? Ska man börja plugga? Eller hur ska man göra?

Och måste man hela tiden göra det som känns precis rätt? Jag tror inte det. Ibland måste man göra saker som man inte vill och då är det bara att gilla läget. Ibland har man dåliga dagar och man känner inte alltid för att göra vissa saker, men det behöver inte betyda att man är på fel plats.

Jag tror att man många gånger är så upptagen med att hitta sin rätta plats att man inte förstår att man kanske redan är där...

Inga kommentarer: