tisdag 30 november 2010

HEL

Igår när jag gick från gymmet så föll min blick på bilen som stod bredvid min. Det stod HEL på registreringsskylten. Jag kunde inte låta bli att le, för det är så jag känner mig - hel. 

Jag är inte längre trasig. Mina sår blöder inte längre och de gör inte ont. Det finns ärr kvar som skaver lite ibland, men det är inte jobbigt. Jag ser det som en påminnelse om att det inte alltid har varit så här. 

För ett år sedan skrev jag det här på bloggen. Jag hade varit sjukskriven i några veckor och mitt mående pendlade i en rasande fart. Ena dagen kände jag mig stark, för att i nästa inte veta hur jag skulle orka andas. 

På ett sätt känns det oerhört avlägset. På samma gång känns det så nära. Som att ingen tid har gått. Samtidigt är det som att det aldrig har hänt och det känns lite märkligt. 

Idag kan jag känna ett lugn över det som har varit. Det är en del av mitt liv och den jag är och jag skulle faktiskt inte vilja vara utan det. Varför? Jo, för att det har format mig till den jag är idag. Att jag idag kan jobba heltid och ändå känna att jag har ork över - det trodde inte jag för ett år sedan. Min återhämtning har gått oerhört fort och jag vet inte vem eller vad jag ska tacka för det. Mig själv? Ja. Mina vänner? Ja. Gud? Absolut. 

Idag är jag stark på riktigt. Jag är tryggare i mig själv och jag vet att mitt värde inte sitter i det jag gör. När det gäller mitt arbete så vet jag idag att jag gör ett bra jobb och jag känner ett lugn i det. Jag är inte längre rädd för vad andra ska tycka och tänka och jag tror inte längre att jag är en bluff. Att andra snart ska komma på att jag inte alls kan det jag hävdar att jag kan. 

Idag blir jag inte rädd när de dåliga dagarna kommer, för det gör de. Jag vet att de hör till livet och jag vet att de går över. Och skulle de hålla sig kvar lite längre än vad jag egentligen vill, så är det inte heller så farligt. Det hör till livet och jag lever. Jag lever för att jag vill leva. 

Idag är jag hel...

tisdag 23 november 2010

Mod

Mod är inte alltid högröstat.
Ibland är modet den stilla röst
som vid slutet av dagen viskar:
"Jag försöker igen i morgon..."

Mary Anne Radmacher

lördag 20 november 2010

Ensam

Det är inte det att jag ångrar att jag flyttade. Jag trivs bra här - både i stan och i mitt hem. Det är bara det att tidigare var det givet att jag kunde umgås med vänner både fredag och lördagskvällar. I kväll är jag här hemma själv. Kollat på film, stickat lite och kollat på nätet. Mina vänner därhemma umgås och bakar lussekatter. Den vetskapen gör att jag känner mig ensam...

fredag 19 november 2010

From the inside out...

söndag 14 november 2010

In Christ alone


Jag har en lite mindre bra dag idag. Är som att sådant som jag tidigare haft jobbigt med kommer upp till ytan igen. Tankar om mig själv och hur jag ser på mig själv. Att jag inte är riktigt okej. Att jag för evigt kommer att vara ensam. Utan kärlek och egen familj. 

Därför behöver jag den här sången idag. Kanske någon mer behöver den...